Vilken
restaurang man tillhör beror på vilken hyttkategori
man bokat. De allra flesta äter sin frukost, lunch och
middag i den stora Britannia
restaurangen som ligger i aktern på däck tre.
Den rymmer 1 351 personer och är stilfullt
inredd med en inredning som för tankarna till klassiska
fartyg från förr. I ena änden finns en svepande
paradtrappa för den som vill göra riktigt eleganta
entréer, i den andra finns en enorm väv som föreställer
ett fartyg på väg från New Yorks hamn. Väven
är 4.2 x 6.4 meter stor och skapad av den holländska
konstnären Barbara Broekman.
Britannia
har höga vita pelare, en takdom i glas som är upplyst
på kvällen samt stora fönster ut mot havet.
På
kvällarna sänker man belysningen i restaurangen
och tänder istället levande ljus på varje
bord. Trots den klassiska stilen finns modern teknik bakom
allt. Servitörerna noterar till exempel beställningar
elektroniskt och beställningen skickas sedan trådlöst
till kockarna i köket. Sedan är det bara för
servitören att ta rulltrappan ner till köket och
hämta maten.
Så
här kan menyn se ut
|