'Världens största passagerarfartyg'

Hem Queen Mary 2 Vad är en kryssning Rum & hytter Exteriörbilder

 

 


Vad är en kryssning?

 

En "riktig" kryssning är egentligen något helt annorlunda än det många svenskar är vana vid från Östersjön. Det är en hel semester, som på många sätt liknar en charterresa men utan att man behöver byta hotell eller packa ner sina väskor och trängas på ett flygplan. Istället bor man bekvämt i en Foto: www.travelinstyle.comrymlig luftkonditionerad hytt samtidigt som hotellet för en till olika sevärdheter och utflyktsmål. På dagarna och kvällarna har man tillgång till alla bekvämligheter och olika aktiviteter samt nära till flera restauranger. Det bästa av allt är att alla måltider, rumservice och nöjen ingår i biljettpriset!

De flesta kryssningar varar mellan fyra och sju dagar men det finns längre alternativ också. Queen Mary 2 gör till exempel världsomseglingar som tar 81 dagar.

Oftast stannar man till i minst ett par hamnar där man gör uppehåll och ordnar guidade turer till olika sevärdheter (kostar ofta extra), men man kan givetvis alltid turista på egen hand om man vill det. I Karibien är det vanligt att fartyget lägger till vid någon ö där passagerarna kan bada och sola eller pröva olika vattensporter.

 

Foto:  www.marshalltaylor.caEn kryssning med Queen Mary 2 är i mycket som ovan, men den är dessutom något helt unikt. Här får man uppleva en resa som den var under "den gyllene eran" i början av 1900-talet. Eleganta middagar då alla klär upp sig, vänlig och korrekt service av vitklädda uppassare som ser till att man aldrig behöver anstränga sig, klassiska salonger och stora promenaddäck där man kan sitta och sola eller dricka sitt eftermiddagste.

 

Något som också är unikt för Queen Mary 2 är reguljära Atlantresor mellan Southampton och New York. De tar sex dagar och uppskattas extra mycket av dem som inte vill flyga eller har väldigt mycket packning.

Visit Historic Landmarks

Länkar Gästbok Kontakt

Copyright 2006 Hermansson. Rättigheterna för bilderna varierar.